Samenwerkende partners

OC Prinsenhof heeft haar bestaan en haar succes te danken aan de nauwe samenwerking met verschillende partners op verschillende vlakken. Dankzij deze samenwerking worden wij ondersteunt in ons management van het Huis van de Wijk en bijgestaan in het bereiken van onze doelen.


Raad van Advies

Stichting Ontmoetingscentrum Prinsenhof heeft een langdurige verbinding met diverse organisaties. Eerder vormden deze organisaties samen met de bewonersvereniging het ontmoetingscentrum Prinsenhof. Sinds de bewonersvereniging is omgezet in zelfstandige stichting is er een raad van advies gevormd. Deze raad komt, samen met het bestuur van de stichting, circa 3 keer per jaar samen.
De raad van advies bestaat op dit moment uit dhr. A. Vreugdenhil (Bestuurder Pameijer) en mevr. J. Vermeeren (Directeur Woonstad Rotterdam).

Pameijer

In de visie van Pameijer hebben mensen met een beperking recht op een leven als ieder ander en moeten zij de kans krijgen om zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de samenleving. De dienstverlening richt zich daarom op het individueel ondersteunen van mensen en hun netwerken in en met de samenleving. Uitgangspunt daarbij is de bevordering van de kwaliteit van bestaan, waarbij steeds de eigen persoonlijke vragen en wensen centraal staan.pameijerlogo

Deelname aan de samenleving begint ermee dat mensen met een beperking gewoon tussen andere mensen wonen, met anderen naar school gaan of werken of op een club zitten. Dat men net zo kan leven als iedereen. Sommige mensen hebben daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het regelen van het huishouden. Of bij het vinden van werk of het maken van kennissen en vrienden. Ook ouders kunnen thuis ondersteuning nodig hebben. Als een kind veel zorg en aandacht vraagt bijvoorbeeld. Of als ze veel moeite hebben met de opvoeding van hun kind.
De cliënten  van Pameijer zijn vrijwilliger in Prinsenhof. Zo maken en voelen zij zich nuttig voor de wijk waarin zij wonen.

Voor meer informatie over Pameijer kunt u naar http://www.pameijer.nl/


Stichting DOCK

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpenlogo-dock-header
We zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk, opvoedingsondersteuning en ouderenwerk.
DOCK biedt verschillende activiteiten, waaronder buurtbemiddeling in Prinsenhof.

http://www.dock.nl/


50/50 Food

Werkervaring opdoen, een vak leren en meer kans op een nieuwe baan. Dat kan met behulp van 50/50 FOOD in samenwerking met Ontmoetingscentrum Prinsenhof. 50/50 Rotterdam is het leer-werkbedrijf van het Leger des Heils Maatschappelijk Centrum Rotterdam e.o. Zij bieden inspirerend werk, begeleiding en opleidingen ter ondersteuning van de arbeidsre-integratie.

50/50 FOOD biedt mensen de mogelijkheid om in een veilige omgeving te wennen aan een professionele werkomgeving en de “Rotterdamse” werkmentaliteit. Deelnemers die bij hen werken ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ze leren verschillende keuken vaardigheden en samenwerken in een team. Een vak leren en een diploma halen geeft meer kans op een baan!

Bij 50/50 kun je een vakgerichte opleiding volgen tot bijvoorbeeld foodoperator of basis kok op MBO 1 of 2 niveau. Dit houd in dat men 1 dag naar school gaat en daarnaast een leer-werktraject volgt. Ontmoetingscentrum Prinsenhof werkt samen met 50/50 in de vorm van stageplekken voor de deelnemers die onder begeleiding van de leermeester keukencoach Richard Paling van Prinsenhof worden klaargestoomd voor hun eind examens. In het leerwerktraject van Prinsenhof kunnen de leerlingen in een andere setting werk en leerervaring opdoen.

https://www.5050-workcenter.nl/labels/food


Star

Star is de trombose- en bloedprikdienst van Rotterdam. Iedere werkdag van 8.15-9.00 uur kunt u bloed af laten nemen of materiaal aanleveren.
https://www.star-mdc.nl/star-mdc-locaties/het-alexanderhof/


Optisport Healthclub & Het Alexanderbad

OptisportOptisport Health Club Rotterdam Alexander is dé plek voor fitness bij jou in de buurt. Niet zomaar een sportschool, maar een fitnesscentrum waar je kunt sporten zoals jij dat wilt.Alexanderbad
https://www.optisporthealthclub.nl/rotterdam-alexander

Het Alexanderbad is de vervanging van het oude zwembad van de gemeente. In het nieuwe zwembad worden zwemlessen gegeven voor kinderen en ouderen, kunt u vrij zwemmen of gebruik maken van andere activiteiten.
https://optisport.nl/alexanderhof/


Buurtwerkbuurtwerk rotterdam

Missie:De missie van Buurtwerk is mensen te inspireren het beste uit zichzelf en hun buurt te halen.
Visie:De visie van Buurtwerk is dat de beste samenleving ontstaat wanneer haar leden gezamenlijk hun bestaan vormgeven.
Buurtwerk organiseert verschillende activiteiten in en met Prinsenhof.

http://www.buurtwerk.nl/rotterdam/kies-een-buurt/prinsenland/


fysioFysiotherapie Wim van der Zee

Wim van der Zee is onze samenwerkingspartner als fysiotherapeut. Hij verzorgt de wekelijkse gymlessen in Prinsenhof op donderdagavond waar iedereen aan mee kan doen. Daarnaast biedt Wim verschillende vormen van fysiotherapie, waaronder Dry needling en acupunctuur. Dit doet hij in zijn praktijk aan de Bramantestraat 30.

Een afspraak maken? Bel 010-4556904 of 06-54683777