Speciale activiteiten

Naailessen 

Vol enthousiasme melden wij u dat er per september 2018 een nieuwe activiteit start. Cursus Naaien van een professionele naai lerares, tevens vrijwilligster van Prinsenhof Yvonne Hordijk. De cursus zal op de donderdag ochtenden en de donderdag avonden plaatsvinden en omvat 10 lessen van 10 euro per les. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Alle benodigde apparaten en materialen (op de stof na) zijn aanwezig. Je dient alleen met je eigen lapje stof te komen. De lessen zullen niet in Prinsenhof plaatsvinden, maar in een volledig ingericht atelier aan de Celesta 87, 3068HH Rotterdam. Inschrijving zal wel via de receptie plaatsvinden.

Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur of 20.00 uur – 21.00 uur
Prijs: €10,00 per les ( € 100 te betalen in 2 keer, bij aanvang van de eerste les)
Inschrijven: Bij de receptie van Prinsenhof. Maximaal 5 personen per cursus
Locatie: Celesta 87, 3068 HH Rotterdam

Donderdag –  HSP Café Rotterdam

Wil jij ook onder genot van een kopje thee of koffie in een informele sfeer andere hooggevoelige mensen ontmoeten? Kom dan naar het HSP Café Rotterdam. Dé ontmoetingsplek voor hoog gevoelige mensen waar je van gedachten kan wisselen over HSP in relatie tot verschillende thema’s, waar alles bespreekbaar is en niks moet.

Tijd: 20.00 – 22.00 uur op elke 2e donderdag van de maand

Prijs: € 7,50 (per keer) incl. consumptie, ter plekke contant te voldoen.

Inschrijving: Graag van te voren aanmelden bij Inge Hofman via e – mailadres: info@balancingpraktijk.nl of bellen met 06 –  11 64 58 25.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten of informatie over ‘Balancing’, een praktijk gespecialiseerd in coaching en massages op het gebied van hoog gevoeligheid? Neemt u dan een kijkje op http://www.balancingpraktijk.nl of op de Facebook pagina.

Iedere woensdag –  SBP spreekuur in Prinsenhof

De SBP Prinsenland is de bewonersorganisatie voor de wijken Prinsenland en ’s – Graveland. Onze doelstelling is om de cohesie in de wijken te bevorderen en contacten te leggen tussen bewoners onderling. We helpen u met het indienen van een bewonersinitiatief en beheren voor u deze gelden, zodat u zelf geen stichting of vereniging behoeft op te richten.

We werken nauw samen met andere organisaties binnen onze wijken. U kunt bij ons ook met vragen terecht die betrekking hebben op u en uw leefomgeving.

Wekelijks hebben wij in Prinsenhof een spreekuur op de woensdagochtend van 10.00-12.00 uur. Er is een medewerkster van ons aanwezig om u te woord te staan. 
De receptie van Prinsenhof zal u naar haar doorverwijzen.

U kuntons ook per e – mail bereiken: sbprinsenland@xs4all.nl of 
prinskrt@xs4all.nl. Telefonisch zijn we ook bereikbaar op 06 – 24106824 of 06 – 14231171. Dick van Pelt, voorzitter SBP Prinsenland.

Iedere vrijdag –  Slankelijn Balans

Afslanken is voor iedereen. Onder professionele begeleiding gewicht verliezen in groepsverband. Dat is de kracht van de Slankelijn Balans.

Tijd: 9.30 – 10.30 uur
Prijs: € 5,00 per week

Voor meer info kunt u contact opnemen met Linda. 
Tel:  06-1897 6735 of via Linda@slankelijnbalans.nl  

Optisport doet aan Senioren Fit, u ook?

Senioren fit

Bewegen op muziek door oefeningen op een lagere intensiteit toe te passen, gericht op de doelgroep. Met persoonlijke begeleiding op niveau om je individuele doelen te behalen. Voor ouderen vanaf 50 jaar en ouder. Heteerste half uur groepsles op het niveau van de doelgroep. Het tweede halfuur fitness onder begeleiding van een instructeur.

Dag: Elke maandag en donderdag 
Tijd: 11.00 – 12.00 uur 
Inschrijving: Aan de balie van Optisport (boven)


DemenTalent binnenkort ook in Rotterdam Alexander?!

Stichting Buurtwerk Alexander heeft contact gezocht met DemenTalent en heeft
verschillende organisaties in de buurt bereid gevonden om mee te denken en te doen om vrijwilligerswerk voor mensen met dementie te realiseren.

Het is niet altijd makkelijk om de juiste activiteiten te vinden voor uw naaste die dementie heeft. DemenTalent biedt mensen met dementie een vorm van vrijetijdsbesteding waarbij zij zich weer waardevol en nuttig voelen. Bij DemenTalent wordt er gekeken naar de talenten en mogelijkheden van de persoon met dementie en gezocht naar passende vrijwilligers – activiteiten in de maatschappij. Uit ervaring is gebleken dat het kijken naar talenten en mogelijkheden voor zowel de persoon met dementie als de mantelzorger bijdraagt aan kwaliteit van leven.

Mantelzorger vrijwilliger DemenTalent Apeldoorn:
“Ik ben zo blij dat ik mijn man ’s ochtends niet meer naar de dagbehandeling hoef te sturen, want zo voelde dat, hij ziet het werk bij DemenTalent echt als werk en hij kan niet wachten om weer te gaan.”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw naaste bij u in de buurt?
Contactpersoon: Angelie Roelofsen Ouderenconsulent Buurtwerk Tel: 06 – 12280873

Tandartspraktijk geopend in gezondheidscentrum Prinsenland

Er is sinds 8 oktober een tandartspraktijk gevestigd in gezondheidscentrum Prinseland tegenover het Alexanderhof Sport & Ontmoet. De tandarts neemt nog patiënten aan.

Voor meer informatie 010- 333 93 11 www.gcprinsenland.nl
Openingstijden: Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur 
Adres: Bramantestraat 30, 3066BN Rotterdam