Activiteiten van derden

Activiteiten Buurtwerk

Iedere dinsdag – Consultatiebureau voor ouderen / Gezondheidscheck 55+

Bij het Consultatie Bureau voor 55 jaar en ouder kunt u terecht voor een gratis check die gericht is op preventie en het vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen. Dit consultatiebureau richt zich zowel op lichamelijke als op geestelijke en sociale aspecten en is een initiatief van Buurtwerk.

Hoe gaat het in de praktijk? De verpleegkundige verricht een aantal metingen zoals uw bloeddruk, lengte en gewicht en bepaalt uw cholesterol en bloedsuikergehalte. Er wordt tevens een urinetest gedaan.

Samen met u neemt zij een uitgebreide vragenlijst door, waarin allerlei gezondheidsaspecten aan bod komen, zoals: voeding, bewegen, slaappatroon, medicijngebruik, omgaan met stress etc. Daarnaast is er alle ruimte om uw eigen vragen of onzekerheden over uw gezondheid naar voren te brengen.

Het consultatiebureau is niet bedoeld voor behandelingen. Voor behandeling van (bestaande) klachten of aandoeningen moet u bij de huisarts zijn. Een consult neemt ongeveer een uur in beslag. Op basis van alle bevindingen krijgt de klant een persoonlijk gezondheidsadvies mee. Zo nodig wordt de persoon doorverwezen naar bijvoorbeeld de huisarts of een diëtiste.

Tijd: Tussen 11.00 – 17.30 uur (op afspraak).
Prijs: Gratis
Inschrijven: Bij de receptie.
Let op! Vanaf 15 november tot 17 januari 2019 geen spreekuur voor de gezondheidscheck. Woensdag 23 januari gaan we weer van start.

Het consultatiebureau organiseert maandelijks een themabijeenkomst: Gezond blijven meedoen.
Deze vindt plaats iedere 2de woensdagmorgen van de maand van 10.00 – 11.30 uur in het Werkpaleis in Prinsenhof.


Iedere maandag en woensdag: Stop de schulden

DOCK voor en door bewoners in de wijk!

Iedere maandag en woensdag is er de Werkplaats Administratie Ordenen ‘Stop de Schulden’. Heeft u graag overzicht in uw administratie? Dan is dit de plek. U kunt uw administratie meenemen en op deze werkplaats leren hoe u hierin stap-voor-stap het overzicht kunt krijgen. U doet het niet alleen. Professionals en vrijwilligers helpen daarbij. Samen ordenen we de papieren, doen deze in een map om daarmee een budget- en/of schuldenoverzicht op te stellen.

Tijd:13.00 – 15.00 uur. 
Prijs: Gratis
Inschrijven: vrije inloop 
DOCK & Buurtwerk


Iedere donderdag – Checkpoint Alexander

Dit checkpoint is een inlooppunt, georganiseerd vanuit Buurtwerk en Dock, voor- en door bewoners. U kunt hier terecht voor allerlei soorten vragen zoals uw administratie, overheidsbrieven (bv. kwijtscheldingen). Ook het aanvragen van een DigiD of het maken van een CV.U krijgt informatie over vrijwilligerswerk en mantelzorg en nog veel meer. Kom langs en ontdek de mogelijkheden.

Tijd: 15.00 – 18.00 uur. 
Prijs: Gratis
Inschrijven: Vrije inloop.


Buurtwerk

Maandag 10 december Repair Café

Spullen weggooien omdat ze kapot zijn? Mooi niet! De vrijwilligers van het Repair café van Buurtwerk staan voor u klaar om kleine (huishoudelijke) apparaten/spullen voor u te repareren.

(Tedenken valt bijvoorbeeld aan een lamp of broodrooster). Er is een naaister voorkleine herstelwerkzaamheden en een computerspecialist voor al uw vragen overcomputers aanwezig. Geef uw spullen een tweede kans en kom eens langs!

Tijd: 9.30 tot 11.30 uur. 
Prijs € 2,00 per aangeboden artikel + eventuelemateriaal. 
Inschrijven: Vrije inloop.

Dinsdag 11 december  – Tijd voor een praatje, Inloop voor senioren

Gewooneven tijd voor een praatje. Senioren ( mannen en vrouwen) zij van harte welkom. Er zijn geen thema’s maar gewoon gezellig praten over wat u bezig houdt en leuk of interessant vindt. De 1e ronde koffie is van ons!

Meer info: patty.ehrbecker@buurtwerk.nl/06 – 23573852

Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Prijs: € 1.00 
Inschrijven: niet nodig


Woensdag 12 december Themabijeenkomst gezond blijven meedoen – voeding, bewegen en gedrag

De gouden driehoek van voeding, bewegen en gedrag. Gezonde voeding en voldoende beweging zijn van groot belang voor een goede gezondheid. Een verkeerde balans tussen
voedselinname en de hoeveelheid beweging is de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van overgewicht. Dit kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen.
Wanneer iemand eenmaal overgewicht heeft, is het moeilijk om dat weer kwijt te raken.

Peggy Tolk verzorgt deze themabijeenkomst. Zij is een leefstijlcoach. Een leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leert je hoe je grip kan krijgen op je dag en je gewoontes.

Tijd: 10.15tot 12.00 uur.
Prijs: € 2,50 incl. koffie/thee 
Inschrijven: Vanaf heden bij de receptie.
Locatie: Het Werkpaleisin Prinsenhof