Diensten

Prinsenhof

Prinsenhof werkt samen met en biedt onderdak aan verschillende partners. Hieronder ziet u welke partners dat zijn:
Vaste samenwerkingspartners in het gebouw zijn Pameijer, Stichting DOCK, Star en Optisport.


Pameijer

In de visie van Pameijer hebben mensen met een beperking recht op een leven als ieder ander en moeten zij de kans krijgen om zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de samenleving. De dienstverlening richt zich daarom op het individueel ondersteunen van mensen en hun netwerken in en met de samenleving. Uitgangspunt daarbij is de bevordering van de kwaliteit van bestaan, waarbij steeds de eigen persoonlijke vragen en wensen centraal staan.

Deelname aan de samenleving begint ermee dat mensen met een beperking gewoon tussen andere mensen wonen, met anderen naar school gaan of werken of op een club zitten. Dat men net zo kan leven als iedereen. Sommige mensen hebben daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het regelen van het huishouden. Of bij het vinden van werk of het maken van kennissen en vrienden. Ook ouders kunnen thuis ondersteuning nodig hebben. Als een kind veel zorg en aandacht vraagt bijvoorbeeld. Of als ze veel moeite hebben met de opvoeding van hun kind.
De cliënten  van Pameijer zijn vrijwilliger in Prinsenhof. Zo maken en voelen zij zich nuttig voor de wijk waarin zij wonen.

Voor meer informatie over Pameijer kunt u naar http://www.pameijer.nl/

pameijerlogo


  Stichting DOCK

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen
We zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk, opvoedingsondersteuning en ouderenwerk.
DOCK biedt verschillende activiteiten, waaronder buurtbemiddeling in Het Alexanderhof.

http://www.dock.nl/

logo-dock-header


Star

Star is de trombose- en bloedprikdienst van Rotterdam. Iedere werkdag van 8.15-9.00 uur kunt u bloed af laten nemen of materiaal aanleveren.
https://www.star-mdc.nl/star-mdc-locaties/het-alexanderhof/

star

 


Optisport Healthclub

Optisport Health Club Rotterdam Alexander is dé plek voor fitness bij jou in de buurt. Niet zomaar een sportschool, maar een fitnesscentrum waar je kunt sporten zoals jij dat wilt.
https://www.optisporthealthclub.nl/rotterdam-alexander

Optisport

Optisport het Alexanderbad

Het Alexanderbad is de vervanging van het oude zwembad van de gemeente. In het nieuwe zwembad worden zwemlessen gegeven voor kinderen en ouderen, kunt u vrij zwemmen of gebruik maken van andere activiteiten.
https://optisport.nl/alexanderhof/

Alexanderbad


De overige samenwerkingspartners van Prinsenhof zijn:

 

Buurtwerk

Missie:De missie van Buurtwerk is mensen te inspireren het beste uit zichzelf en hun buurt te halen.
Visie:De visie van Buurtwerk is dat de beste samenleving ontstaat wanneer haar leden gezamenlijk hun bestaan vormgeven.
Buurtwerk organiseert verschillende activiteiten in en met Prinsenhof.

http://www.buurtwerk.nl/rotterdam/kies-een-buurt/prinsenland/

buurtwerk rotterdam

 


Fysiotherapie Wim van der Zee

fysio

 

Wim van der Zee is onze samenwerkingspartner als fysiotherapeut. Hij verzorgt de wekelijkse gymlessen in Prinsenhof op donderdagavond waar iedereen aan mee kan doen. Daarnaast biedt Wim verschillende vormen van fysiotherapie, waaronder Dry needling en acupunctuur. Dit doet hij in zijn praktijk aan de Bramantestraat 30.

Een afspraak maken? Bel 010-4556904 of 06-54683777