In gesprek met vrijwilligers – Ronald Bakker

In gesprek met vrijwilligers: Ronald Bakker, bestuurslid Prinsenhof.

Door: Bram van Norden

Het gesprek met Ronald Bakker vindt plaats op het terras. Het is prachtig weer en het Grand Café wordt gereed gemaakt voor het diner voor een groot gezelschap. Samen met Ronald werk ik mijn vragenlijstje dat ik voor dit soort interviews ga gebruiken af. 

Wie ben je en wil je wat over jezelf vertellen? Ik ben na mijn studie in Arnhem naar Rotterdam gekomen om bij Shell te gaan werken. Ik ben onder andere naar Engeland en ook China uitgezonden. Toen ik twee jaar geleden uit Sjanghai terug kwam besloot ik met werken te stoppen. Daardoor kreeg ik natuurlijk veel extra vrije tijd, die ik wilde gebruiken om leuke dingen voor mijzelf maar ook voor anderen te gaan doen. Stil zitten was geen optie, dus ben ik mij gaan oriënteren.

Ik zorg intussen gemiddeld 1 dag per week voor mijn moeder, sport vrij veel en volg met plezier een cursus psychologie bij HOVO Erasmus, Hoger Onderwijs voor mensen boven de 50. Daarnaast besteed ik wat tijd als vrijwillige dijkwacht voor het Hoogheemraadschap en heb ik mijn activiteiten voor OC Prinsenhof natuurlijk.

Hoe kwam je met Prinsenhof in aanraking? Dit ging eigenlijk vrij makkelijk via de website ‘’Rotterdammers voor elkaar’’ waar o.a. een vacature voor bestuurslid bij OC Prinsenhof op stond. Vrij kort daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek. – Wat doe je nu in de Prinsenhof? Ik ben wat ik zelf maar noem “algemeen bestuurslid”. Dat betekent geen vaste taken zoals de penningmeester of de secretaris. Daarnaast vertegenwoordig ik het bestuur in ons “Bestuurlijk Overleg” waarbij we met alle teams de actuele zaken bespreken.

Ik neem ook deel aan de werkgroep “PR en Communicatie”. Daarin hebben we ons o.a. de afgelopen tijd intensief bezig gehouden met de opzet, vormgeving en verbetering van de algemene flyer, placemats, visitekaartjes e.d. Dit om de kracht van onze boodschap te versterken en onze herkenbaarheid als Huis van de Wijk te verhogen.

Wat maakt het leuk om in de Prinsenhof te werken. Waardoor wordt je geïnspireerd? Je werkt samen om iets te bereiken, wat van betekenis is voor anderen en de omgeving. In mijn vrije rol in het bestuur ben ik regelmatig met afwisselende dingen bezig en ik ontmoet veel mensen. Samen een doel bereiken ook voor anderen beweegt me om me in te zetten. Wanneer ik het Grand Café binnen loop en zie dat daar veel buurtbewoners een prettige tijd beleven met welke activiteit dan ook vind ik dat erg motiverend. – Hoe lang doe je dit al? Ik ben begin 2017 begonnen dus zit nu in mijn tweede jaar.

Wat zou je zeggen tegen iemand die erover denkt om vrijwilliger te worden in de Prinsenhof? Ik zou zeggen “Leuk, dat moet je zeker doen en je bent van harte welkom. We bieden bijna voor elk wat wils”