MADD dag voor Prinsenhof

Op 1 november werd in deelgemeente Prins Alexander een MADD day georgansieerd. MADD (make a difference day – maak 1 dag het verschil) staat in het teken van vrijwilligers. Tijdens de landelijke MADD dag gingen vijf teams onder de noemer “Maak het verschil in Prins Alexander” vrijwilligerswerk doen en zij hielpen de vaste vrijwilligers een handje. Voor de wijk Het Lage Land is Prinsenhof uitgekozen om haar deuren te openen.

In de Prinsenhof stonden een aantal creatieve workshops op het programma en daarbij werden de vrijwilligers geassisteerd door raadslid Pax Kroon, directeur SDW Anita Naloop en dagelijks bestuurder Marijke Sedney.

Deze personen hadden de taak te beoordelen welk team en welke locatie het beste het vrijwilligerswerk onder de aandacht had gebracht die dag. De hele dag reisden leden van de Fotoclub Maasstad door de deelgemeente om portretten te maken zowel van de vrijwilligers en hun organisaties als van de teams. TV Rijnmond heeft van alle gebeurtenissen op die dag een rapportage gemaakt die in november is uitgezonden. Ondanks de promotie van een goede PR bedrijf bleek dat de openingstijden verkeerd gecommuniceerd waren, waardoor we toch veel mensen hebben gemist.

Later in de middag was er in wijkgebouw de Romeijnshof in Ommoord een groot vrijwilligersfeest, met muziek en lekker eten, ter afsluiting van deze MADD day.