In gesprek met vrijwilligers: Rina Prein

In gesprek met vrijwilligers: Rina Prein

Door: Bram van Norden

Het gesprek met Rina Prein vindt op haar uitnodiging plaats bij haar thuis onder het genot van een kopje koffie. We gaan de aandachtspunten af en Rina vertelt over zichzelf en haar inzet voor de Prinsenhof.

Wie ben je en wil je wat over jezelf vertellen?
Rina geeft aan dat ze een passie heeft voor de omgang met mensen. Vanaf mijn 15e heb ik in een winkel gewerkt en op mijn 43e had ik een eigen winkel op winkelcentrum Lageland. “Ik werk graag met mensen”, geeft Rina aan, “en ik was 13 jaar ondernemer met een winkel. Toen hield ik van etaleren en nu maak ik bijvoorbeeld graag bloemstukken, maar bijvoorbeeld ook salades.”

Hoe kwam je in aanraking met de Prinsenhof?
“Ik wilde iets voor de buurt doen en heb me toen op eigen initiatief georiënteerd bij de Burcht en bij de Prinsenhof. Via ‘work for you’ ben ik in de Prinsenhof aan het werk gegaan. Dat was toen nog in het oude gebouw.”

Wat doe je in de Prinsenhof?
“Ik doe eigenlijk alles waar mensen voor nodig zijn. Ik wil me in de toekomst ook graag nog wat breder inzetten. Ik doe graag iets met bloemen, maar ook het opmaken van schalen vindt ik ook erg leuk. Maar ook een rol in het bestuur is te overwegen of me meer bezig gaan houden met activiteiten.
Verder doe ik eigenlijk van alles, bar, keuken, high tea, workshops etc. Ik maakte bijvoorbeeld ook schilderijen, versier de kop en schotels, flessen  e.d. Dingen waar je creativiteit voor nodig hebt.”

Wat maakt het leuk om in de Prinsenhof te werken. Waardoor wordt je geïnspireerd? 
“Ik ben een ‘mensen-mens’ en daarvoor geeft de Prinsenhof me de ruimte. Ik ga graag met mensen om als gelijken, maar niet iedereen is hetzelfde en heeft empathisch vermogen. Contacten met klanten en collega’s in de grote verscheidenheid vind ik aantrekkelijk in mijn werk voor de Prinsenhof.”

Hoe lang doe je dit al?
“Ik doe het werk in de Prinsenhof nu 5 jaar met plezier, maar ik ben best bereid om ook andere dingen te doen dan tot nu toe. Daar sta ik voor open.”

Wat zou je zeggen tegen iemand, die erover denkt vrijwilliger te worden in de Prinsenhof.
“Ik zou zeggen er heerst een goede sfeer bij de Prinsenhof en er is voor iedereen een plaats en ruimte om zich met zijn of haar talent in te zetten voor de omgeving.”