In gesprek met vrijwilligers – Ellen Dingjan

In gesprek met vrijwilligers: Ellen Dingjan, Buurtteam Prinsenhof.

Door: Bram van Norden

Het gesprek met Ellen Dingjan vindt plaats op vrijdagochtend in het Grand Café onder het genot van een kopje koffie. We voeren een open gesprek waarbij Ellen vertelt over zichzelf en haar inzet voor de Prinsenhof.

Wie ben je en wil je iets over jezelf vertellen?
Ik heb altijd in een winkel gewerkt in de verkoop. Het contact met mensen was wat mij aantrok en van die contacten heb ik veel geleerd over de omgang met mensen.
Met mijn man en het gezin heb ik op een groot aantal plaatsen in Nederland gewoond. Mijn man was vertegenwoordiger en werkte op vele plaatsen in Nederland. Ik ben na zijn overlijden vanuit Leiden verhuisd naar Rotterdam om dichter bij mijn dochter te wonen. Ik woon nu 5 jaar in Rotterdam Oost.
Toen ik in Leiden woonde deed ik al vrijwilligerswerk bij de rouwverwerking. Ook in mijn nieuwe woonplaats wilde ik me weer inzetten voor de omgeving. Zo kwam ik contact met Prinsenhof.

Hoe kwam je met Prinsenhof in aanraking?
Ik miste het werken vrijwilligerswerk bij de rouwverwerking in mijn nieuwe woonplaats. Samen met Lia, de vrijwilligerscoach hebben we gezocht naar mogelijkheden. Samen met Bea Cox van Motto hebben wij de rouwverwerkingsgroep opgezet en een cursus gevolgd. Op die manier heeft rouwverwerking een plaats gekregen in Prinsenhof. Onze groep heeft zich uiteindelijk aangesloten bij het buurtteam van de Prinsenhof. Maar uiteindelijk doen we hetzelfde werk nog steeds.

Wat doe je nu in Prinsenhof?
Ik richt me primair op mijn rol in de rouwverwerking, maar ben ook actief in de keuken of bij de afwas als dat nodig is. Verder lever ik graag een bijdrage aan bijvoorbeeld een Open Dag of iets dergelijks en ik doe ook mee aan het Bestuurlijk Overleg waarin de verschillende taakgroepen overleg voeren en afstemmen met een vertegenwoordiger van het Bestuur van Prinsenhof.

Wat maakt het leuk om in Prinsenhof te werken? Waardoor wordt je geïnspireerd?
Ik wil er graag aan bijdragen om mensen gelukkig te maken. Dat doe ik enerzijds met mijn inzet in de rouwverwerking en anderzijds door mijn overige inzet op een aantal andere terreinen.
Ik ben een ‘mensen-mens’ en dat kan ik zijn met mijn werk voor Prinsenhof.

Hoe lang doe je dit werk al?
Ik werk nu 10 jaar in de rouwverwerking waarvan 5 jaar in Leiden en 5 jaar in Prinsenhof en nog steeds met veel inzet en plezier.

Wat zou je zeggen tegen iemand die erover denkt om vrijwilliger te worden in de Prinsenhof? Ik zou zeggen “Je kunt een zonvolle bijdrage leveren aan de buurt en voor elk talent is een plek met betekenis in Prinsenhof”