Het Roze Hofje

Ontmoetingscentrum Prinsenhof start vanaf donderdag 14 juni met “Het Roze Hofje”. Mocht u in de gelegenheid zijn ons te bezoeken op 14 juni, dan verwelkomen wij u van harte.

“Het Roze Hofje” wordt een middag waar Roze Ouderen met elkaar en met andere buurtbewoners maandelijks een leuke middag kunnen invullen naar hun wens. Zo wil Prinsenhof ook voor Roze Ouderen en hun omgeving een warme ontmoetingsplek zijn in Alexander en de wijk Het Lage Land. Verspreid in Rotterdam zijn er meer van zulke middagen en plekken. Nu ook in Alexander en Het Lage Land. Elke 2e donderdag van de maand (voorlopig t/m oktober 2012).

Donderdag 14 juni zal gestart worden met een informele inloop en een hightea met wat muziek erbij van14.00 tot 16.00 uur.

Het spreekt vanzelf dat ouderen verschillende leefstijlen hebben of hebben gehad. Zo zijn er oudere mannen die met een man hun leven hebben gedeeld en vrouwen die met een vrouw hun levenspad hebben bewandeld. Best veel ouderen in Rotterdam hebben een partner van hun eigen geslacht. Er is nagerekend dat er 12.000 Roze Ouderen in Rotterdam wonen. Deze Roze Ouderen kunnen zich vaak niet overal bij aansluiten vanwege hun leefstijl en interesses. Soms is er geen waardering voor hun keuze. In hun leven hebben ze vaker moeilijke perioden gehad. Maar in het dagelijks leven staat hun omgeving daarover niet stil. Met een speciale middag als “Het Roze Hofje” krijgen Roze Ouderen waardering voor hun leven, hun keuzes, hun verhaal.

Overzicht bijeenkomsten “het Roze hofje” van 14.00 uur- 16.00 uur

  • 14 juni
  • 12 juli
  • 9 augustus
  • 13 september
  • 11 oktober