Activiteiten van derden

Activiteiten Buurtwerk

Consultatiebureau voor ouderen: Gezondheidscheck 55+

Bij het Consultatie Bureau voor 55 jaar en ouder kunt u iedere dinsdag terecht voor deze gratis check die gericht is op preventie en vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen. Het consultatiebureau richt zich zowel op lichamelijke als op geestelijke en sociale aspecten en is een initiatief van Buurtwerk.

Hoe gaat het in de praktijk? De verpleegkundige verricht een aantal metingen zoals bloeddruk, lengte en gewicht en bepaalt uw cholesterol en bloedsuikergehalte. Er wordt tevens een urinetest gedaan. Samen met u neemt zij een uitgebreide vragenlijst door, waarin allerlei gezondheidsaspecten aan bod komen, zoals voeding, bewegen, slaappatroon, medicijngebruik, omgaan met stress etc.

Daarnaast is er alle ruimte om uw eigen vragen of onzekerheden omtrent uw gezondheid naar voren te brengen. Het consultatiebureau is niet bedoeld voor behandelingen. Voor behandeling van (bestaande) klachten of aandoeningen moet u bij de huisarts zijn. Een consult neemt ongeveer een uur in beslag. Op basis van alle bevindingen krijgt de klant een persoonlijk gezondheidsadvies mee. Zo nodig wordt de persoon doorverwezen naar bijvoorbeeld de huisarts of een diëtiste.

Tijd: Tussen 11.00 uur – 17.30 uur (op afspraak)
Prijs: Gratis
Inschrijven: Bij de receptie van Prinsenhof


Woensdag 10 oktober Themabijeenkomst gezond blijven meedoen: Het digitale tijdperk en de gevaren ervan!

Als je ouder wordt neemt het verlies toe, het gemis van rollen in de samenleving.

Het verlies van partner en dierbaren. Het verminderen van sociale relaties. Een lijf dat begint te protesteren of kampen met chronische ziekte. Hoe vind je een nieuwe persoonlijke balans? Hoe maak je gebruik van de mogelijkheden en kansen die het leven biedt? Ellen Dingjan, ervaringsdeskundige, verzorgt deze bijeenkomst.

Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.
Prijs: € 2,50 incl. koffie/thee
Inschrijven: vanaf heden bij de receptie.
Locatie: Het Werkpaleis in Prinsenhof.


Activiteiten DOCK

Stop de schulden

Iedere woensdag is er de Werkplaats Administratie Ordenen ‘Stop de Schulden’. Heeft u graag overzicht in uw administratie? Dan is dit de plek. U kunt uw administratie meenemen en op deze werkplaats leren hoe u hierin stap-voor-stap het overzicht kunt krijgen. U doet het niet alleen. Professionals en vrijwilligers helpen daarbij. Samen ordenen we de papieren, doen deze in een map om daarmee een budget- en/of schuldenoverzicht op te stellen.

Tijd: 13.00 – 15.00 uur.
Prijs: Gratis
Inschrijven: aanmelden bij Max Bernard via mbernard@dock.nl


Checkpoint Alexander

Iedere donderdag is dit checkpoint een inlooppunt, georganiseerd vanuit

Buurtwerk en Dock, voor- en door bewoners. U kunt hier terecht voor allerlei soorten vragen zoals uw administratie, overheidsbrieven (bv. kwijtscheldingen). Ook het aanvragen van een DigiD of het maken van een CV. U krijgt informatie over vrijwilligerswerk en mantelzorg en nog veel meer. Kom langs en ontdek de mogelijkheden.

Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Prijs: Gratis
Inschrijven: Vrije inloop


Activiteiten overig

Slankelijn Balans

Iedere vrijdag organiseert Slankelijn Balans in Prinsenhof een Afslankprogramma in groepsverband. Afslanken is voor iedereen. Onder professionele begeleiding gewicht verliezen in groepsverband. Dat is de kracht van de Slankelijn Balans.

Tijd: 9.30 – 10.30 uur
Prijs:€ 5 per week
Inschrijven: Voor meer info kunt u contact opnemen met Linda via Tel: 010-4556581 of via Linda@slankelijnbalans.nl


SBP Spreekuur

Iedere woensdag ochtend is SBP Prinsenland, de bewonersorganisatie voor de wijken Prinsenland en ’s-Graveland, in Prinsenhof aanwezig met een spreekuur. Onze doelstelling is om de cohesie in de wijken te bevorderen en contacten te leggen tussen bewoners onderling. We helpen u met het indienen van een bewonersinitiatief en beheren voor u deze gelden, zodat u zelf geen stichting of vereniging behoeft op te richten. We werken nauw samen met andere organisaties binnen onze wijken. U kunt bij ons ook met vragen terecht die betrekking hebben op u en uw leefomgeving. Tot circa 12.00 uur is er een medewerkster van ons aanwezig om u te woord te staan. De receptie van Prinsenhof zal u naar haar doorverwijzen.

U kunt ons ook per e-mail bereiken: sbprinsenland@xs4all.nl of prinskrt@xs4all.nl.
Telefonisch zijn we ook bereikbaar op 06 – 24106824 of 06 – 14231171.
Dick van Pelt, voorzitter SBP Prinsenland.